I’m not a plastic bag




İngiliz tasarımcı Anya Hindmarch’ın kanvastan ürettiği alışveriş çantası dünya basınında bir hayli ses getirdi. Artık plastik torbalar için kullanılan petrol ve kağıt torbalar için kullanılan ağaçların sayısı aldı başını gidiyor. "We Are What We Do" adlı bu gruba yardım etmek isteyen tasarımcı böyle bir çanta tasarlamış. Gerçi tasarımcı da bu çantanın çılgınca tutulucağını tahmin etmemiş. Keira Knightley, Lilly Cole, Scarlett Johansson’da bu çantayı kullananlar arasında.




Bu çantanın fiyatı 15 dolar. Tabii alış veriş hastalığı günümüzde baya yaygın. Dünyanın her yerinde bu çantanın satışa çıkmasını bekleyen kadınlar çantanın satışa çıktığı gün izdahamlar yaratmış. Hatta kalabalık altında ezilen bir Tayvan'lı kadının kolu kırlmış. Gittigidiyor.com ' da bu çantayı 150 ytl ye gordüm. (ve de satılmıştı, insanlar zengin yahu!) Bildiğiniz gibi Çinli arkadaşlarımız baya hamarat. Bu çantanın sahtesini bile üretmişler. Ebay.com'da hem gerçek hem de sahte çantalar 15 doların kat kat üstünde satılıyor. Sonuç olarak tasarımcı bu satış tirajlarından gayet memnun. Yaptığı işin sonucunu bulduğunu ve insanları bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyor.

Posted by issue 13:41  

3 Comments:

  1. Anonymous said...
    Tükeneli çok olmadı mı ki bunlar..En son Londra'daki Sainsburys'lerde £5 fiyatına satılmıştı da 25 nisan'da, izdiham olmuştu.. x)
    .aydan.
    issue said...
    internetten hala kat kat fiyatlara satılıyor ve de benimde baya ilgimi çekiyor ki kadının kolunu kırmasıda izdihamın bir gostergesi:)
    Anonymous said...
    Unf.Ben bitti sanıyodum.Anlaşılan çevre korumak adı altında daha uzun bi süre gündemde ve kollarda olucak bu çantalar x)
    .aydan.

Post a Comment