Marc Jacobs T-shirt and Flesh



Blogumuzun en fonomen insanı olan Marc Jacobs geçtiğimiz hafta sonu gerçekten garip bir olaya daha imzasını attı. Hafta sonunun teması ise garip olacak: 'insan eti'. Tabii ki yardım sever kişiliği ile bilinen Jacobs bu temayı 'New York Üniversitesi Tıp Fakültesi Dallar arası Tümör Ortaklığına' yardım amaçlı seçti.
Yardımın nasıl gerçekleştiğine gelince Jacobs ve ortağı Duffy t-shirt tasarladılar. T-shirlerin fiyatı ise 35 dolar. Jacobs tasarımı için gayet uygun. T-shirtleri yaparken geçen seneki 'NYU Kanser Enstitüsü Galası'ndan ilham almış bu ikili.
Ve asıl ilginç olan kısmı ise bu t-shirtlerin pazarlama taktiği. Yapılan tasarımlardan daha çok pazarlama tekniğini savunan ortağı Duffy'e hak vermiş olacak ki Jacobs hayli garip bir yöntem kullanmış. Manhattan 382. Caddedeki erkekler için olan Jacobs mağazasındaki Andrew Weyer, Kyle Avila, Chico Clark ve Owen Marvel isimli personeller hafta sonu boyunca çıplak satış yaptılar. Vücutlarının bazı yerlerini t-shirt v.b. şeylerle kapatan personeller en çok satışı kimin yapacağı konusunda yarıştılar. Sonucunun haftaya açıklanacağı yarışma boyunca mağazada bir hayli garip görüntüler oluşmuş. Mağazaya giren insanların surat ifadeleri ise herkesi bir hayli güldürmüş.
Bu tee'lerden artık sadece Manhattan'daki mağazada değil dünyanın her yerinde olan Jacobs mağazalarda da bulunacakmış. Artık insanların aklına tasarımları kadar çıplaklığıda getirmek isteyen Jacobs ve Duffy'nin bu konuda hiç şüphesi olmasın. Yavaş yavaş herkesin beynine Jacobs'un bu seneki çıplak görüntüleri yerleşken bu satış tekniğinide zamanla, kimsenin yadırgayacağını sanmıyorum...

Posted by issue 18:41  

0 Comments:

Post a Comment