....And The Oscar Goes To (Artists On Red Carpet)

Oscar töreni tüm yılın moda geçişlerinde belki de en önemlisi. Kırmızı halının üstünde görünmek isteyip, davet edileceği haberini aldıktan sonra aylarca ne giyeceklerini düşünen Oscar töreni davetlilerimiz, hangi tasarımcıyı seçsem de halının üstünde en çok parlayan yıldız ben olsam diye gecelerini gündüzlerine katmakta, uykularını kaçırmaktadır.



Dün gece Los Angles, Kodak Tiyatrosu'nda gerçekleşen Oscar Töreni'nin kırmızı geçişinde kameralara yansıyan ilk yıldız Heidi Klum, John Galliano tasarımı kırmızı bir elbiseyle gecenin en çok göz alan ismiydi kuşkusuz. Kırmızı elbisesinin içinde tam bir konstes gibi duran Klum'ın saçı ve makyajı olması gerektiğinden biraz daha fazla özenli gibiydi. Zira geceye baktığımızda sıkça karşılaştığımız ve geçtiğimiz yazdan bu yana oldukça tercih edilen -bir rimel sürüp çıktım saçlarımı elimle dağıtarak kuruttum- görünüşü kendisinde yoktu. Topuzunun biraz -yapılı- bulunmasıyla birlikte küpesi ve elbisesiyle eleştirmelerden (ve benden) tam not aldı diyebiliriz.




Kırmızı halının üzerinde gözümüze çarpan ikinci isim Amy Ryan tek omuzlu, göğüs altından kemerle biraz hareketlendirilmiş Calvin Klein elbisesi ile karşımızdaydı. 38 yaşındaki aktris, Klum'ın Haute Coture görünümünden sonra biraz sönük kalmış olsa da tam da bahsettiğim doğallık ve sadelik kendisinde mevcuttu.



Devil Wears Prada filmi ile tanıdığımız Anna Hathaway, gecenin ikinci kırmızı ve ikinci tek omuzlu elbiselisiydi. Gecenin modasının tek omuzlu elbiseler olduğununun sinyallerini veren Ryan'dan sonra Hathway'in seçiminin oldukça yerinde olduğunu görüyoruz. Kırmızı ve tek omuzu güllerle hareketledirilmiş Hathaway'in tercihi; tasarımcısının bir film yıldınızın karısı olan Marchesa, kırmızı halının olmazsa olmazlarından.




Jessica Alba da Marchesa tercih edenlerden. Her ne kadar göğüs altından bollaşan bir model tercih etse de büyüyen karnı gözlerden kaçmıyor (aslında benim kaçmıştı, bir arkadaşım farketti ^^). Hamileliğin getirdiği ayrı bir güzellikle gecenin ikinci gözde parçası olan straplez elbiseyi taşıyan Alba'nın ayaklarında bu fotoğrafta göremesekte Jimmy Choo ayakkabılar var.



Geceye karınlarında taşıdıkları misafirlerle gelenler listesinde ikinci sırada Cate Blanchett var ^^. Dries Van Noten elbisesinin göğüs modelini gerçekten çok beğendiğimi söylemeliyim. Lorraine Schwatz marka takıları bana biraz gereksiz gibi gelse de çok fazla göze batan birşey yok.



Hamileliği henüz kendini çok belli etmemiş olan Nicole Kidman ise sade ve şık bir Balenciaga ile geceye katıldı. Kidman'ın boynundaki L'Wren Scott kolye, 7,645 tane almastan oluşuyor.



Cameron Diaz'ın seçimi beyaz elbise kendisine kesinlikle çok yakışmıştı. John Galliano imzalı Dior elbiseyi Bulgari mücevherleriyle zenginleştirmiş.



"Juno" ile en iyi orjinal senaryo ödülünü alan eski striptizci, yeni senarist Diablo Cody'nin Galliano imzalı seçimine tek şey diyebilirim; "Eww!!"

Posted by ilke 20:49  

0 Comments:

Post a Comment