JC/DC is Totally Addictive



Bugünlerde Smiley World ile anlaşmasını bahane ederek sizlere Jean Charles de Castelbajac'tan bahsetmek istedim. Moda dünyasında bir ikon olarak anılan, ancak nedendir bilinmez ülkemizde adını bilene pek rastlamadığımız Jean Charles de Castelbajac, kısaca JC/DC, 1949 yılında Fas'ta doğmuş Fransız bir tasarımcı. Kendisi aynı zamanda Marquis ünvanına sahip bir aristokrat. Tasarımcı genellikle çocukluğundan ilham aldığını söylüyor, bunu Hello Kitty elbiselerinden kocaman smileylere ve çizgi film kahramanlarına kadar pek çok tasarımında görebiliyoruz.





Castelbajac'ın Fashion Is Totally Addictive bavullarından daha önce bahsetmiştik.
Castelbajac; Rossignol, Lee, New Era, Swatch ve Le Coq Sportif dahil olmak üzere pek çok marka için tasarım yapmış.




Aşağıdaki tasarımında Andy Warhol'dan esinlenmiş. Yanda ise Warhol JC/DC tasarımlarıyla görülüyor.


Castelbajac'ın en önemli tasarımlarından biri olan ayıcıklı mont, 1988 yılında Madonna tarafından kürk karşıtı bir mesaj vermek amacıyla giyilmişti.


http://www.jc-de-castelbajac.com/ 'a girip Menu kısmından Once Upon A Time koleksiyonuna kesinlikle bakmanızı öneririm. 2008 sonbaharında satışa çıkacak olan bu koleksiyon Smiley World ile anlaşılarak hazırlanmış. Gelirin %10'u Smiley World Association adlı sosyal ayrımcılık karşıtı bir vakfa bağışlanacak.

Posted by zerofeelings 17:52  

2 Comments:

  1. ilke said...
    Ayıcıklı mont ne kadar gereksizmiş.
    zerofeelings said...
    Ayıcıklı mont, "kürke o kadar gerek duyuyorsanız o zaman ayıcık kürkünü kullanın" şeklinde anti-fur kampanyalarında kullanılmış.

Post a Comment