Louis Vuitton-- Sahte mi Gerçek mi?

Louis Vuitton çanta almayı mı düşünüyorsunuz? Eğer LV mağazası dışında herhangi bir yerden, özellikle de internetten alıyorsanız, göreceğiniz ürünlerin %90'ının sahte olduğunu bilmelisiniz. Peki nelere dikkat edeceksiniz?


1-Louis Vuitton çantalara etiket takmaz. Ayrıca aşağıdaki Jokes serisi modelinde gördüğünüz gibi yazılar yanlış yazılmış. Bu seriye ait ürünlerin sahtelerinin hepsinde mutlaka yazılar yanlış yazılmış oluyor. Bu yanlışlık bariz bir yazım hatası değil, "that' s" kelimesindeki kesme işaretinden sonra kocaman bir boşluk olması bile olabiliyor, dikkat.


2-Ürünün uzun sapıyla birlikte geleceğini söyleyen satıcılardan uzak durun. LV asla çantaların yanında uzun sap vermez.

3-Ürünün 10-15 gün içinde geleceğini söyleyen satıcılardan da uzak durun. Bu, "ebayden getirttiğim Çin malı sahte ürünlerin Türkiye'ye ulaşması 10 günü buluyor"la aynı anlama gelir.

4-Louis Vuitton yazısındaki O'ya dikkat edin. Sahte ürünlerin O'su sıfır gibi dardır.

5-Orjinal LV dikişleri her zaman kusursuzdur. Dikişlerdeki hatalara, yamukluklara vs. dikkat edin.

6-Taklit ürün satanlar genelde Speedy'nin içini süetle kaplarlar. Orjinallerde her zaman pamuklu kumaş kullanılır.

7-Authenticity card, seri numarası, fatura gibi şeyler orjinal bir LV alıyor olduğunuzu göstermez. Bir kağıt parçasıni taklit etmenin taklit çanta üretmekten çok daha kolay olduğunu unutmayın. Dust baglerin bile taklitleri bulunuyor. Aşağıda gördüğünüz sarı kart ve zarflar sadece sahte ürünlerde bulunur.



8-Louis Vuitton, Prada ya da Chanel olsun, designer ürünler fabrikada seri üretilmiyorlar. Bu yüzden "fabrika çıkışlı ürün, üretildiği fabrikadan toptan getirttiğim için bu kadar ucuz" gibi cümleleri gördüğünüz an kaçın. Ayrıca LV indirim yapmaz, outleti de yoktur. "Paris'teki indirim mağazasından aldım" gibi şeylere kesinlikle inanmayın.

9-LV ürünleri gerçek deriden yapılır. Markası ne olursa olsun gerçek deriden üretilen herhangi bir ürünün ucuz olma ihtimali yoktur. (500 YTL'ye kullanılmamış LV alma ihtimalinizin de olmaması gibi.) Sahte deri çakmak tuttuğunuzda erimeye başlayacaktır.

10-Aldığınız ürünün aynısını LV katalogunda görmeden ASLA almayın. O modelin tamamen aynı renginin üretilmiş olduğundan emin olun. Taklitçilerin kafalarından ne kadar yaratıcı model ve renkler uydurduklarına inanamazsınız. Ayrıca almayı düşündüğünüz modelle ilgili ebay ve türevi sitelerdeki tüm guide'ları okuyun.

Neredeyse kusursuz olarak üretilen taklitler de piyasada mevcut, replica designer bags diye google'da aratıp bulabilirsiniz. 250 dolara aynısı gibi görünen bir taklit almak varken, binlerce dolar vermek size de mantıksız görünüyor olabilir.

Peki neden taklit almamalısınız?

1-Size "alan memnun, veren memnun" durumu gibi görünebilecek olan taklitçilik, aslında sandığınızdan çok daha derin bir konu. Taklit ürünlerin kara borsada yıllık 500 milyar dolarlık bir piyasası var. Interpol tarafından yapılan bir açıklamaya göre bu paranın tamamına yakını El Kaide, Hamas, Hizbullah gibi örgütlerin eline geçiyor. Korsan ve taklit olan her türlü ürünü alarak terörizme maddi destekte bulunuyorsunuz.

2-Terörizm sizi ilgilendirmiyorsa, sizin uğraşarak yaptığınız bir iş için başkasının takdir edildiğini ve tüm başarıyı üstlenip sizin üstünüzden para kazandığını düşünün. Çok da iyi bir his olmazdı, değil mi? Taklit ürün satmanın hırsızlıktan hiç bir farkı yoktur.

3-Konuyla yakından ilgilenen her türlü insan omzunuzdaki çantanın sahte olduğunu anlayabilir. Sizi bilmem ama ben böyle bir durumda kendimden çok utanırdım. Kimse anlamasa bile, siz her zaman sahip olamadığınız statüde biri gibi görünmek için sahte bir şey aldığınızı bileceksiniz.

4-Her alışverişe çıktığınızda aldığınız ortalama fiyatlı ıvır zıvır şeyleri ve onları bir kere giyip dolabınızın arkasına tozlanmaya fırlattığınızı hatırlayın. Onun yerine para biriktirip orjinal bir LV aldığınızda hissedeceğiniz tatminin beklemenize değeceğinden emin olabilirsiniz.

Posted by zerofeelings 15:29  

19 Comments:

  1. jane de lus said...
    neden sahte almamalıyız'a soyle bir madde eklensin, ya da ekliyorum:

    -cünkü komik duruyor

    -cünkü otobuse binerken elinizdeki bim posetiyle o LV canta alakasız durup kontrast yapıyor. yesil sahalarda gormek istemedigimiz hareketlerden.
    Anonymous said...
    hahahh
    LV u olanın otobüste ne işi var
    hele bim gibi gerzek yerde?
    Anonymous said...
    Paris'te insanlar LV çantalarıyla metroya da biniyorlar otobüse de!!!

    Türkiye'de bu çantalar çoğunlukla gösteriş meraklısı görgüsüzler tarafından alındığı için LV çantası olanın otobüse binmesi yadırganıyor.LV çantası olanın bir jipi de olmalı,görgüsüzce heryere jipiyle gitmeli.Diğer araçların bilmem kaç katı benzin yakarak çevreyi kirletmeli değil mi...
    LV u olanın otobüste ne işi varmış...
    Ben de LV çanta kullanırım.Gerektiğinde otobüse,metroya da binerim.
    Anonymous said...
    kesinlikle sana katılıyorum. Bazı insanlar bu çantaları görgüsüzlüklerinden, hava atmak için alıyolar. Bimi ve otobüsü ezen insanların benim gözümde lv çanta kadar değeri yok=) Türkiye görgüsüz kaynadığı için böyle yorumlara alışık olmak lazım aslında ama ben alışamıyorum işte
    Anonymous said...
    gittigidiyor sitesinde yaklasik 6000 adet louis vuitton urunune rastliyorum bedelleri 20 ile 500 tl araliginda hic tereddut dahi duymuyorum ki istisnasiz tamami sahte. site yonetimine durumu bildirdiginizde hic bir onlem almiyorlar onlar sahtecilere goz yomarak onlari tesvik ediyorlar. bu urunleri kullanan hanimlar sokakta kendilerini ulunc duruma dusurduklerinin farkinda degiller hatta kyllandigi cantanin orjinal olduguna inaniyor cogu cehalet iste
    zerofeelings said...
    Evet çok doğru kesinlikle. Gittigidiyor'da eskiden sahteleri çok rapor ediyordum ama pek ciddiye alınmıyor gg tarafından, durumun gayet farkında oldukları halde üzerinden para kazandıkları için göz yumuyorlar sanırım.

    Amerikan eBay bu durumu oldukça ciddiye alıyor, eBay UK'de de raporlar pek ciddiye alınmıyor. Ama sahte/gerçek oranı gittigidiyor'daki gibi değil kesinlikle.

    Louis Vuitton replicalar konusunda aşırı takıntılı bir marka olduğundan belki Gittigidiyor'daki bu durum hakkında çok sayıda insandan email alırlarsa bir şekilde halletmenin yolunu ararlar belki yasal olarak.

    Replicalara aşırı bir sinir/nefret duyan bir insan olarak ben şahsen boş vaktim olduğunda eBay'deki sahte Balenciaga'ları rapor ediyorum. Diğer markalar hakkında kesin olarak authentic/fake ayırımını yapacak kadar bilgim yok ama herkes "nasıl olsa bir işe yaramayacak" demeyip gördüğünü rapor etse işe yarar çünkü belli sayıda kişinin rapor ettiği listing'ler siliniyor eBay'de. Gittigidiyor'da pek sanmam, LV'un durumdan mümkün olduğunca çok kişi tarafından -online bir dilekçe mesela- direkt olarak haberdar edilmesi lazım bence dediğim gibi.
    Anonymous said...
    Ben LV'na direk bildirdim gg'de sahte ürün satıldığını, birden fazla kişiden bu şekilde bilgi giderse durdurmaya çalışırlar bence...
    Sahte çantaya bende karşıyım, kendi kendini kandırmaktan başka birşey değil ne yazık ki...Onun yerine gidip x veya z markasından ucuz çanta almak çok daha mantıklı herkes LV çanta takmak zorunda değil ki!
    zerofeelings said...
    Kesinlikle katılıyorum, gerçek olmadığına dair en ufak bir şüphem olan çantayı takmak yerine designer olmayan, ucuz bir çanta kullanmayı tercih ederim. O kendini kandırmanın mantığı nedir bilmiyorum, sahte olduğunu bilmek insanlara kendilerini kötü hissettirmiyor mu acaba?
    my way said...
    hicbir uurn ikinci eller dısında orijinal degildir %100 yazanlarda !!!!!!!!!


    isterseniz YUZDEYUZ orjinal yazanları alın ve magazaya goturup sorun siz bilirsiniz



    urun fiyatindan da anlasilacagi gibi acıklamlarda da orijinal yazmadigi icin ve tum diger saticilarinda da ollugu gibi replicadir

    ama kopyalarinda kaliteleri vardir
    br lv cantayi ( aynı sey tum markalı uurnler icin gecerli patl0,elbise sapka ,atkı,eldiven gozluk ,vsvsvs )
    2 dolara da 15 dolara da 75 dolara da 180 dolarada alabiliyoruz buna auth card ve logolu dustbagleri ve seri numaralıdır ( yalnızca a kalietler icin )

    ayrıca 20 dolar verirseniz adiniza fatura

    15 dolar verriseniz lv logolu magaza posetide temin etmek mumkun
    Hatta simdi logolu hediye paketi ve logolu kurdela da cıktı tabii ayrı fiyat

    fransa lv den fatura isterseniz oda mumkun sadece biraz daha pahalı

    auth cardın olması fatura ve magaza posetinin olması
    uurnun orijinal oldugunu degil replicanın kalitesni belirtir

    tabii bu da kesin degildir zira auth cardlar faturalar madgaza posetleri ayrıca satıldıgı icn satıcı kalitesiz bir takliti de bunları baksa yerden alarak kaliteli hale getirmis olabilir

    a+ kalite yani pu derirdir
    satıstakilerden iki kalite yukseklerde var
    a++ dana derisidir
    a+++ orjinali ile aynı kuzu derisidir ve seri numrası gercektir

    tum a kalite uurnler seri numaralı auth cardlı ve logo dustbaglidir

    ama yalnızca a+++ seri numarsı gercek digerlerinin kafadan atmadır

    bir de bundan 8 kalite dusuk var bir de onun altında çinden 2 dolara gelenler yanlıs okumadınız 2 dolar artı 14 dolar ems kargo ile 3 gunde gumruksuz kapıda



    yani diger yuzde yuz orjinal diye satilanlara inanmayin

    zira ederi 2000 dolari gecen bir cantayi yada ayakkabıyı paltoyu elbiseyi,vs

    150 ytl yede 400 ytl yede satmak mumkun degil
    yani % 3 fiyatına bilginize

    ne turkiyede ne de yurtdısında
    unlu markaların outlet magazası yoktur
    genel outlet magazalr icnde bir kac modeli indirimde bulma sansınız var ama o da bir kac model ve indirm en fazla %40

    ya da gecmis sezon uurnlerinnin satıldıgı bir magaza da yoktur
    ne de defolu magazaları vardır
    defolu urunler imha edilir
    ne de fazla uretimi yoktur olamaz
    olsa bile gg de satıs yapan sanslı bir turke nasip olmaz zaten dunyada talibi cok olurdu

    bu satıcıların hazırladıgı kılıftır

    yani kimse % 3 fiyatına uurnu satıp kar edebilirmi
    gg %15 satıs bedelinden komisyon
    artı gg sergileme ucreti
    artı aylık gg dukan 250 ytl
    artı alırken paypal ile odeme komisyonu %10
    artı bir de yurtdısında kargo
    artı kar
    internetteki her satıs fiyatını boyle dusunun
    my way said...
    kısaca
    a+++ dır
    en ust kalite
    tum a kaliteler mirror replika = ayna taklittri
    logo dust bag auth card seri numarassı vardır ve vegital edridir

    a+ kalite pu deri 185 ytl
    a++ 285 ytl dana deri
    a+++ 485 ytl kuzu deri seri numarsı gercek kafadan atma degil
    tabii modele gore fiyat degisbiliyor
    a+++ gerek yok zira profesyoneller bile dokunarak dana deri ve kuzu deria rasındaki farkı anlayamaz
    dedgim gibi a kalitelerden
    8 kalite dusuk var
    b-c-d- diy gidiyor
    bir de onun altında 2 dolara alınan çin kopyalar
    alısveris yaparken dikkat edin
    resim onemli degil

    resimdeki uurnun size yollanıp yollanmayacagı onemlidir :)
    googla girer urnun marka ve model adını ingilizce yazar
    karsısına binlerce yanında el ile cekilmis kendi cekmis gibi resimlerden biriniz size kopyalar gonderir
    siz de zannedersinzi ki kendisi cekti gonderdi
    esas bu sizi kandırmaktır
    15 dolar verriseniz lv logolu magaza posetide temin etmek mumkun
    Urunun barkodu ve hologramlı barkodunuz da temin edersinzi 15 dolar
    Hatta simdi logolu hediye paketi ve logolu kurdela da cıktı tabii ayrı fiyat
    fransa lv den fatura isterseniz oda mumkun sadece biraz daha pahalı
    auth cardın olması fatura ve magaza posetinin olması
    uurnun orijinal oldugunu degil replicanın kalitesni belirtir
    tabii bu da kesin degildir zira auth cardlar faturalar madgaza posetleri ayrıca satıldıgı icn satıcı kalitesiz bir takliti de bunları baksa yerden alarak kaliteli hale getirmis olabilir
    my way said...
    ayrıca internet sitelerine hic guvenmeyin
    galata-kadikoy ve bagdat caddesindeki tum magazalara dahil
    morhipo disinda

    yerli yabancı tum web sitelerinin once web hotsuna bakın
    sitenin web hostına bakın hepsi çin
    eger bir turk bedava turk siteleri yada usa sitesi yerine çinden host alıyorsa tek nedeni vardır yakalanmamamk
    zira markalar replica urunle savasırlar ciddi sekilde
    ebay 3 sene once milyon dolar tazminat odedi

    ve bu siteler yakalanmmak icin çin web hostu kullanırlar
    zira çin hukumeti koruur
    turkiyede su an marka satan internet sitelerinin %80 boyle dikkatli olun
    fake uurnler 5 ulkede yapılır

    1.. california
    2.. hindistan
    3. kore
    4. çin
    5. vietnam

    yani dikkat edin
    soylemem gerek yok en kalitelisi usa dir
    markanın resmi oalrak dusuk is gucu icin fabrika actıgı yerlerde
    zira kalıplara ulasmak icin
    yoksa uretim atıyorum
    filipinlerde ise taklit balide olmaz

    uretim yasal is gucu duuk oldugu icin
    hangi 5 ulkede ise aynı 5 ullkede fake fabrikaları vardır

    bugun caddedeki cok unlu bazı magazalara bile
    fake replika uurn satıyorlar
    zerofeelings said...
    Sonuçta morhipo ve hatta LV mağazaları da dahil olmak üzere hiç bir yere %100 güvenilmemeli, insanlar authentic çanta satın alıp yerine gerçeğinden ilk bakışta ayırt edilemez kalitede sahteleri iade edebiliyorlar. Balenciaga butiğinden aldığı çanta bu şekilde bir dolancırılık yüzünden sahte çıkmış insanlar biliyorum.

    eBay türü sitelerden çanta almak kulağa geldiği kadar korkutucu değil ama. The Purse Forum'da gerçek olduğu onaylanmış bir çantayı içim rahat satın alabilirim şahsen eBay'den. LV bilemem ama Balenciaga bölümünden sahte bir çantaya sonunda gerçek onayı verildiğini duymadım hiç şu ana kadar.
    Anonymous said...
    1-REplika yada sahte ürünlerin parası el kaideye hizbullaha gidiyor masalına inanan saf kaç tane var aranızda? ama gerçek olanlarını size söyleyeyim, "poşu" neden birden bire Fransa'dan yayılmıştır? PKK ve kürt sempatizanı oldukları için yoksa "aman Hasankeyf diye bir yer var Türkiyenin güneydoğusunda , baraj altında kalacakmış o yörede bu modaymış" felan diye değil! Türkiyenin altını oyan ülkelerin en ama en başında Fransa gelir, yani çok sevdiğiniz Louis Vuitton, Chanel,Christian Louboutin vb. Arkasından İtalyanlar gelir. Marka polisliğine ayırdığınız zaman kadar arada sırada Türkiye tarihinide araştırırsanız GüneyDoğu, Suriye, Irak dolaylarının 1800lerin ortasından beri bu ülkelerin hedefi olduğunu Osmanlının bu noktalardan özelliklede Fransızlar tarafından çökertilmeye başladığını kolayca bulursunuz. Çok savunduğunuz "hieeyytt Louis Vuitton'un sahtesinin kullananın kellesini alırım uleynnn" diye savunduğunuz ülke Türkiyenin çoğu zaman sessiz ve saman altından su yürüten açıkça PKK ve Kürt terörünü (daha öncede ASALA) destekleyen Fransa ve Benelüx ülkeleridir. (markaların dışında bilgisi olmayanlar için benelüx=belçika-hollanda-lüxemburg)
    Anonymous said...
    2-GittiGidiyor2u örnek verip işini gücünü bırakıp şikayet edenlere. Siz GG'de satış yapmanın çokmu zevkli birşey olduğunu sanıyorsunuz? GG'de satış yapan kişilerin orada ne eğlenceli vakit geçrip parayı hamudu ile götürdüğünü sanıyorsanız aldanıyorsunuz. Evet sattığı malı "%100 orjinal diye kakalamaya çalışan düzenbaz satıcılar olduğu gibi, hayatın aniden getirdiği felaketler ve zorluklar yüzünden dolayı orada satış yapmaya mecbur kalmış eğitimli ve yetişmiş, tek derdi evinin kirasını ve günlük masrafını karşılamak olan kişilerde var. Tüm bu satıcılar içinde açıkça ve dürüstçe "replika" sattığını söyleyip , alıcı kişiyi uyaran, kandırmayan, yalan söylemeyen, aklı balik herkişininde isterse almayacağı bir ortam. Siz bir çantaya 2000-3000-4000dolar parayı bulup nasıl veriyorsunuz ben bilmem,toplam eşimle beraber 4 üniversite okumuş,su gibi yabancı dil bilen 20 yıllık iş tecribesi olan iki kişi hayatımızda böyle bir harcama yapma lüksünü elde edecek maaş almadık!ama gün gelir hayat beter olur, herşeyinizi bir günde kaybedersiniz, sabah kalktığınızda cebinizde 5 lira bile olmaz, ozaman sizde mecbur kalırsınız GG'de satış yapmaya! işte oradaki insanların çoğu bu şartlarda orada bulunuyor! bankalar kapandığında işsiz kalan, işinden kovulan, belirli bir yaşın üzerinde olup hiçkimsenin işe almadığı insanların rızkını çıkardığı yer. Siz ne manyaklar ne psikopatlar, ne ruh hastaları olduğunu biliyormusunuz GG'de! GG'nin içinde bile ne dolaplar döndüğünü?Öyle hiçde sandığınız gibi milletin zevk'ü sefa içinde replika sattığı bir yer değil, bilakis, artık cehennemin dibindeki evrenindenmi, patlayasıca kuantum'dan mı nereden gelecekse bir fırsat geldiğinde kaçıp kurtulup arkalarına bile bakmayacakları bir yerdir GG.

    GG'de sanıyormusunuzki satış bedeli cukkadanak cebe giriyor? alınan yere para ödersiniz üürn gelirmi gelmezmi belli değil!yani risk!! GG sizden satış komisyonu sergileme bedeli ve vesair bedeller altında iyice bir para alır. Ürün başına %80 kar etmiyor kimse %10-30 arasınd bir kar var ve bunun %100'ü risk çünkü ürünü alan herhangi bir manyak bir güzel parçalayıp size geri yollar siz hiçbirşey ispat edemezsiniz ve bütün bu maliyetleir cebinizden ödersiniz GG'de. Yani işler sizin baktığnız gibi "ayyyy replika satıyorlar ne iğrrençççç" gibi 0-6 yaş zeka seviyesi ölçeğinde değil. Evet olabilir, bu işin mağaza bazında kapalıçarşıdan ticaretini yapanlarda var. Siz bunlar asıl elini kolunu sallayarak yapıyor sanıyorsunuz? maliyeciyi biraz hoş tutarsanız-ki onlar zaten biliyorlar kim ne iş yapar hepsi istediğini satar. Kadıköy'ün göbeğinde bağdat caddesinde nasıl satılıyor!!!!

    İçinizden " bir hikaye var şekerim bir limon al sat sonra iki limon al sonra bir kasa al.......o çok güzel bir hikayedir. Pazarda spor olsun diye elinize bir limon alp satmaya bir kalkın göreyim artık nerenize tıkarlar o limonu bilemem!O hikayenin sonu, "dayımdan miras kaldı" diye biter. Limon satarak, Sabancıların büyük edebi hikayesi olan hamallık yaparak holdingler kurdumla bitmez! Onların hepsinin arkasında büyük dedelerinin kurtuluş savaş zamanı edindikleri -günahları boyunlarına- kaynağı belirsiz araziler, altınlar paralar vardır. DEnemesi bedava, isteyene simit fırını adresi ile tepsisini ben vereceğim, simitleri ile beraber! alıp bir köşede satmayı deneyin bakalım satabiliyormusunuz yoksa 1 saat içinde simitler boynunuza geçirilmiş olarak kafanızda kırıp tepsi ilemi geliyorsunuz!O lafları söyleyenler gayet tuzu kuru, tuz miktarlarıda tuz gölü kadar olan kişilerdir, ne demişler "tok açın halinden anlamaz".
    İşin özü, limon, simit , çiçek gibi şeylerin mafyası vardır. Kapıcı olmak için bile dünyanın havaparası dönüyor ama kimsenin haberi yok!Bir pazara o pazarın haraç keseni kim ise para vermeden girip limon satamazsınız, zaten her pazar belirli bir kısım tarafından parsellenmiştir oralı değilseniz mesela Tokatlı aralarına almazlar. Simit'de aynıdır,selpak'da telefon jetonuda...(şimdi yok gerçi)
    Anonymous said...
    Doğru birşeymi yapılan? hayır ama etrafınıza bir bakın bakalım hayatta herşey çokmu doğru? size çanta ve ayakkabı almanız için harçlık veren babanız acaba vergisini çokmu doğru veriyor? Hiç sanmıyorum!!!Babalarınızın altınıza verdiği arabaların vergisi benzini nereden düşürülüyor sanıyorsunuz? şirket vergilerinden!Türkiyede vergisini doğru düzgün ödeyen bir tek kişi bulamazsınız .Bakın bakalım şu şarkıcı tayfasına, sözde yılbaşı gecesi 10-20bin TLye sahne alıyorlar!!! 20binTL!!!onların yıllık tuvalet kağıdı parası ancak olur!neden biliyormusunuz? çünü maliyeye gerçek rakamı bildirirlerse eşşek gibi vergi veririler! Aynı babanız, babalarınızın şirketleri gibi! onlarda haklılar çünkü bende bu kadar ağır vergileri vermek istemiyorum. Sonuçta ortak paydaya gelelim; demekki hayatta hiçbirşey doğru değil! herkes yalan! belki sizler bile yalan söylüyorsunuz elinizdekiler sahte ama çaktırmamak için gerçeğe yatıyorsunuz kimbilir!! ayrıca kime ne?
    bu kadar kibirli ve hasis olmayın. Hayatta herşey birkaç saniyeye bakar! birkaç saniyelik yanlış karar,yanlış seçim,kalp krizi,deprem, yangın......sonra bir bakarsınız hayatta gerçek anlamda "0" sınız, Louis Vuitton'un "O"suun sıfırmı yoksa o'mu olduğunu pek düşünmezsiniz!

    Şimdi cevap yazanlar "yuh beee ajitasyon'a bak ohaa" diye yazarlar. 5-6 satır yukarıyı okuyup şöyle bir ailelerine ve gelirlerine veya maaş aldıkları yerin çalışma sistemine bakıp "samimi olarak" düşünsünler!
    Anonymous said...
    3- gelelim duyarlılık meselelerine; şimdi görünen o-ki acayip duyarlısınız haksızlığa! peki çok sevgili marka dedektifler, çok ünlü mağazalarda satılan kozmetik malzemelerinin nereden geldiğini biliyormusunuz? Hepsi Çin malı! Peki şu internet sitelerinin kenarında "%90 indirimli süper markalar" sitelerinde satılan ürünlerin hepsi orjinalmi sanıyorsunuz?
    Birkaç adım daha gideyim, birçok ünlü markada satılan kıyafetlerin özellikle Hindistan'dan ithal edilenlerinin hangi şartlarda üretildiğini biliyormsunuz? çocuk işçilerin kullanıldığını , sömürüldüğünü? Özellikle İngiliz markalarında ve çok ucuz "trend" ürünler satan mağaza zincirlerinde?

    Çantalara geri dönelim, Louis vuitton'un gerçek deri çanta için kaç dana veya koyun veya "kuzu" derisi harcadığını!!! e hani nerede hayvan hakları! Çanta çok pahalı değilmi? nedeni özel olarka yetiştirilmiş hayvanların tek parça çıkan derisinin en kusursuz birkaç ayak yerinden alınan deriler, hatta alınamayan tamamen çöpe atılan!. HEleki Kuzu derileri-ki bunların çoğunun anne karnında iken öldürüldüğünü ve bu yüzden "pamuk kadar yumuşak" olduğunu biliyormusunuz? en azından replikalarda bu kadar vahşi değiller ve gerçek dana derilerinde bile hiç olmazsa bu kadar müsrif değiller!

    Chanel parfmlerin çokmu doğaya saygılı ürünler olduğunu sanıyorsunuz? bir çok hayvanın yağının yasadışı olarak bu parfümlerde hammadde olarka kullanıldığını bilmiyormusunuz? tabiki kullanmıyoruz diyecekler, koskoca Chanel" aaa- evet çok doğru kalitemizin devamı için yavru fokların yağlarını kullanmayı, laboratuvar ortamındaki kimyasallara tercih ediyoruz, üstelik hiçbiri havyanlar üzeirnde denenmiyor...." diyecek kadar saf değil!!! Bugün birçok havyan hala kozmetik sektöründe yağı kullanılmak üzere katlediliyor ve dünyaca ünlü markalar el altından bu pazarı destekliyor!

    Ama boşverin, nede olsa Louis Vuitton'un gerçekmi sahtemi olduğunu anlamak için bilmem kaçıncı harfine bakalım.....ooo çok önemli....dünyayı kurtardık.....Babamın fabrikası havaya günde 10 ton zehrili atık püskürtüyor, arıtma tesisinide kullanmıyor...çalışanlarda kanser riski varmışş.......... boşver yahu gel yeni aldığım 3000dolarlık çantayı inceleyelim!"...........

    Hayat işte sizin için bukadar "boş" aynı Louis Vuitton'ın "O"sunun anlattığı boşluk kadar!
    zerofeelings said...
    Burada bahsedilen konunun insanların kötü yaşam koşullarıyla, Fransız dış politikasıyla, markaların ucuz işçilikle insanları sömürmesiyle, hayvan hakları ihlalleriyle ya da Gittigidiyor'da satıcıların karşısına çıkabilecek dezavantajlarla alakası yok. Kimin çantasının parasını babasının ödeyip kimin annesinin ne kadar vergi verdiğiyle de.

    Bence siz canınızı sıkan ne varsa buraya dökmüşsünüz. Dediğiniz çoğu şeye hak veriyorum, ama aynı zamanda bunların yazının amacıyla alakası yok. Bazı insanların bir çantaya bilmemkaç bin dolar vermeleri kendilerini ilgilendiren bir durum. Ve bunu yapıyorlarsa paralarının karşılığında ellerine değersiz bir sahte geçmemesini istemeleri de gayet normal bir şey.

    Siz bir çantaya o kadar para veremiyor ya da vermiyor olabilirsiniz, nasıl verenlerin niye verdiği sadece onları ilgilendiriyorsa bu da sadece sizi ilgilendirir. Tanımadan insanları önyargılara dayanarak genellemek hoş bir şey değil. Özellikle bu yorumlarda kullandığınız gibi patronluk taslayan, küçümseyici bir tonla yapıldığı zaman iyice nahoş oluyor.
    my way said...
    anoymous
    un soylediklerinin hepsinin altina bir imazda benden olsun
    aslında dikatli okusanız burada yazılanlarla birebir ortusuyor
    kimse lv cantayı 5000 dolara alana karsıamaz ilgili kisi de bunu soyluyro zaten
    replika satanları hırsızlıkla sucluyan bir yourm bırakılmıs
    eger bu kadar etiksek bu 5000 dolara cnata alınan paraların gelir vergisi de bu kadar etik olmalı

    yani ya savundugun gibi yasmalı yada yasayamıryosan savunmamalı

    aynen kominizm de tek tip elbiseyi savunup jipe binmek gibi

    yani karsınzıdakini hırsızlıkla suclarken vergi kacırmannın da bir suc oldugunu unutmamalı

    ama vergi kacırmanında bu ulkede haklı yanları var
    tıpkı gg de replika sata satıcıların haklı nedenleri oldugu gibi

    siz bu satıcıları sikayet ederken
    bilmiyorusnuz onların ihtiyaclarını egitimlerini
    ve hickimseyi gercek diye kandırmadan satıs yapmıs birinii de sikayet edebirlisniz


    anymous bunu demek istemis

    yada siz yorumarda replikanın paraları elkaide ye gidiyor dediginiz icin kendisi acıklamıs
    aldıgınzı gercek lv hangi amaclar icin harcandıgınzı biliyormsusnuz mc donadld lewis

    yani bir konuda titizsek
    her aldıgımız sey icin bu gecerli olmalı

    yani yazdıkalrının hepsi bırakılan yorumlarla direkt alakalı ve cvp niteliginde aslında

    hicbir alakasız degil

    kucumseyici bri ton yerine acitasyon yapmıs deseniz daha dogru bir elestiri olurdu

    dogru olmazdı ama en azından anlamadıgınzı icn bu yorumu yapmıs olurdunuz
    ama bence patronluk ve kucumseyici tavir
    lv cnatanın yanında bim toransı gormekten rahatsız olmak degilmidr

    bu sınıflandırmak otekilestirmek
    ve bir posette bile karsı tarafı asalıyacak bir sey aramak degilmidir

    esas hos olmayan bu degilmidir

    yada gg deki satıcıları sikayet etmek icn harcadıgınzı zamanın daha kolayı
    galat bagdat cad gibi dukkanlara ayırsanız
    onların replika satması niey rahatsız etmiyr

    kadikoyde 35 dukkanda var otopark acık raf koymus lv lerden bri demet

    vergi dairesine bir dilekce verseniz ertesi gunu dama gonderirler ne olur hicbri sey
    vergi memurunun cebine 500 ytl girmsi olur

    siz bunlardan vergi ve devletin haberi yok mu sanıryorusnuz


    siz bm carsıdaki kozmetik bolumu icin hic arastırma yaptınzımı
    br arastırın bakalım nelere ulasacaksınız
    onu niye sikayet etmediniz
    buyuk balık kucuk balıgı yutar mı her zaman bumudur yani yapmayın ne olur
    onyargı yok yazdıklarında
    yazılanlara cvp var

    onyargı aslında bim torabsı dır
    gerisi bos bu cok seyi acıklıyor zaten

    ama bu kullanıcının dedgi gibi hayat hcibri zaman aynı gitemz bir gece uyrsunuz ertesi sabah aynı kalkmazsınzı
    o yuzden buyuk konusmamak gerekiyor
    zerofeelings said...
    Açıkçası Anon'un yorumlarını okuyunca aklıma zenginin malı ve züğürdün çenesi ilişkisi geldi, ama kabalık etmek istemedim. Şimdi yorumları tekrar okuyunca, aşağıdaki noktalar yüzünden kabalığın hak edilmiş olduğunu görüyorum.

    Yazdıklarında önyargı yok? LV çanta alanların

    - Baba parası yediğini söylemek,
    - Babalarının/kendilerinin vergi kaçırdığını iddia etmek,
    - Benelux ülkelerini bilmeyecek kadar cahil olduklarını ima etmek,
    - Onlara "saf" demek,
    - Hayatlarının "boş" olduğunu varsaymak,
    - Ve daha geri dönüp saymaya uğraşmayacağım bir sürü çeşitli şey

    Patronluk taslamak ve önyargı değilse nedir bilemiyorum.

    Burada kimse vergi kaçırmayı savunmuyor. Aldığı çantanın ya da kazancının vergisini kaçıran biri değilim şahsen.

    Bağdat Caddesi'nde replika satılması da beni rahatsız ediyor, yorumunuzdaki diğer birkaç yerde de olduğu gibi bu konuda da tanımadığınız biri hakkında yanlış bir varsayımda bulunmuşsunuz. İstanbul'da yaşamıyorum. Eğer yaşadığım yerde karşıma gerçek olduğunu iddia ederek sahte çanta çıkan bir mağaza vs çıkarsa şikayet ederim zaten gerekli markalara, içiniz rahat olsun. "Gerçek olduğunu iddia ederek" kısmının altını çiziyorum. Sahte olduğunu belirterek replika satanları ne GG'de, ne de başka bir yerde şikayet etmiyorum zaten. Ama gerçek olduğunu söyleyip satanları her şekilde ederim. O insanların ne koşullarda yaşadığı beni ilgilendirmiyor. Replika satmak hırsızlıktır, bu kadar basit. İnsanları neyin replika satmaya ittiği bu gerçeği değiştirmiyor.

    Bim Çarşı'nın kozmetik bölümünde ne satılıyor bilemem, gittiğim bir yer değil (Bim torbası kullanan LV sahiplerine ya da Bim'e karşı bir snob'luk beslediğimden değil bu arada, o laf benden çıkmadı). Hayatımda gitmediğim yerler için "Onu niye şikayet etmediniz" denmesi biraz garip kaçıyor. Hayatını replika ürün bulup rapor etmeye adamış biri değilim, karşıma çıktıkça ediyorum. Madem sizin karşınıza çıktı, ne güzel işte, siz şikayet edin.

    Artık aktif olmayan bir blogda konuyu çoook alakasız yerlere götüren yorumlar yapasım olmadığı için yoruma kapatıyorum şimdilik blogu.

Post a Comment