LV Heartbreak ve sahte LV çılgınlığı


Dünyanın en enteresan adamı Marc Jacobs, Richard Prince ile birlikte dünyanın en süper Louis Vuitton çantasını yapmış.


Aşırı sınırlı sayıda üretilen çanta, ebay'de 4000 dolara ulaşan fiyatlara satılıyor. Gittigidiyor'da ise şu anda ürünü satan 3 kişi var. Birincisi "Paris'teki LV outlet mağazasından alındığı" iddia edilerek satılıyor. Ne Paris'te, ne de dünyanın herhangi bir yerinde LV outlet mağazası yoktur, olmamıştır da. LV ne kendi mağazalarında, ne de Neiman Marcus, Saks gibi yerlerde satılan ürünlerinde asla indirim yapmaz. Toptan satış, fabrika çıkışlı ürün, outlet ürünü vb. sadece sahte malları satabilme bahaneleridir. LV mağazasından aldığınız ürünü defolu olduğu için geri götürdüğünüzde, ürün asla fiyatı düşürülerek tekrar satılmaz, yok edilir. Chanel'in de sezon sonunda artan mallarını markanın imajını zedelememek amacıyla indirimle satmak yerine yaktığı bilinmektedir. Çantanın fotoğraflarına baktığınızda renginin orijinalinden farklı olduğunu ve yazının daha ortada durduğunu göreceksiniz. Ayrıca orijinal bir LV çantanın o fiyata satılmayacağını ufak bir mantık yürütmede bulunarak anlamak mümkün.
Diğer 2 ürün ise bariz şekilde sahte. Hani madem 730 YTL'ye sahte çanta satacaksınız, bari doğru düzgün taklidini yapın be kardeşim! Son cümledeki marry kelimesinin nasıl yazıldığından bihaber insanları kazıklarsınız siz ancak.

Gittigidiyor gibi sitelerden asla LV ve türevi markaların çantalarını almamanız gerektiğini ve bunların çoğunun sahte olduğunu zaten biliyor olduğunuzu varsayıyorum. Ama olur da bu hataya düşerseniz, Gittigidiyor'a ürünün sahte olduğunu belirtip hakkınızı arama şansınız var. Louis Vuitton çalışanlarına durumu bildirerek bu satışları yapan kişiler hakkında yasal süreç başlatılmasının da son derece mümkün olduğunu tahmin ediyorum. Lütfen böyle şeyleri gördükçe bildirin ki, insanların haksız kazanç elde etmeleri bu kadar kolay olmasın.

Posted by zerofeelings 23:14  

3 Comments:

  1. jane de lus said...
    oh mon dieu! çanta muhtesem! dünyanin tüm cantalarını istiyorum hepsini ve hepsini.
    Otto said...
    yani türkiye'deki alışveriş sitelerine güven olmaz. ben bir ara A&F için bakmıştım bu sitelere, alcağım zaman arkadaşlar fln sahte çıkma ihtimalinin olduğunu söylediler. gerçi fotoğraflarında faturaları da koyuyor çoğu ama. neyse en iyisi ebay yine de.

    + bu arada neuman marcus değil. neiman marcus olcak. :)
    zerofeelings said...
    kendisini yapan için faturasını etiketini bilmemnesini de kopyalamak çok zor değil gibi.
    ebay'de de sahteler oluyor ama, dikkat.

Post a Comment