Kate Moss Topshop koleksiyonu çıkıyor

Kate Moss'un Topshop için hazırladığı koleksiyon sonunda 1 Mayıs'ta İngiltere'de satışa çıkıyor. Tarzını çok beğendiğimiz ve önde gelen bir trendsetter diyebileceğimiz Kate Moss, bu koleksiyonu yıllardır içinde bulunduğu moda dünyasına olmasını istediği şeyleri eklemek ve yeni birşeyler katmak için bir araç olarak gördüğünü belirtiyor. Tahmin edeceğiniz gibi koleksiyonda bildiğimiz Kate tarzının dışına çıkılmamış, günümüz modasıyla karşılaştırıldığında da çok değişik olmuş denebilecek fazla şey yok. Yine de beğenmediğimi söylemek büyük bir yalan olur. Topshop'la özdeşleşmiş bir kitle ve Kate'in eline geçirdiği herşeyi moda haline getirebilme yeteneği birleşince bu seçimin ne kadar başarılı olduğu ortada.

Koleksiyonda en çok dikkat çeken şey, pantolonların ve ceketlerin kol boylarının kısalmış olması. Artık pantolonlar bileğin biraz üstünde bitecek ve elimize kadar uzanan ceket kolları görmeyeceğiz. Ancak uzun boylu ve zayıf olmayanların moda kurbanı olmamak adına kısa pantolon trendine fazla kapılmamalarında yarar var.

Bir diğer dikkatimizi çeken nokta ise yelekler. Koleksiyonda yelek-gömlek ikilisinin ağırlıkta olduğunu gördük. Yeleklerin her zamankinden farklı yanı ise daha kısa tutulmuş ve göğsün biraz altına kadar geliyor olmaları. Bu şekilde hem maskülen hem de şık bir hava yakalanmış.

Ayrıca koleksiyonun büyük kısmının vintage kısacık elbiselerden oluşması da dikkatimi çekti. Kumaşlarda ise çoğunlukla parlak, pullu ve ışıltılı olanlar tercih edilmiş.

Topshop'la yılda 4 koleksiyon için 2 yıllığına anlaşan Kate Moss'un bu projeden 3 milyon pound aldığı söyleniyor.

İngiliz Vogue'un Nisan sayısında koleksiyonu görebilirsiniz.

http://www.katemosstopshop.com/

vogue








Posted by zerofeelings 17:51  

0 Comments:

Post a Comment