Season's Must Haves

Yazın kavurucu sıcaklarından nasibimizi aldıktan sonra gelen eylül ve ekim ayları muhteşemdir, serindir, üstüme hem ceketimi giyeyim hem güneş gözlüğümü takayımlıktır. Artık gündüz saatlerinde güneş çarpması tehlikesi geçirmeden rahatça sokaklarda gezebilmeye başlamışızdır ve aylardır giymediğimiz uzun kollu sweatlerimizi, trençkotlarımızı ince trikolarımızı giyme vakti gelmiştir. Normal bir sonbaharda giyebileceğiniz bu türden giysileri küresel olarak ısınan bir dünyanın yapraklarının sararıp dökülmeye başladığı mevsiminde henüz giyinmeye başlayamasakta burnumuzun soğuktan kızaracağı, elimize sıcak çikolatamızı alıp keyifle yudumlayacağımız günler yakındır. Tamda alışveriş hevesi içerisinde olduğumuz şu günlerde "acaba bu kışın trendleri neler olacak" sorularınızın cevabı işte tam burada.

Trençkotlar: Sonbaharın en vazgeçilmez parçası sizi birer dedektif havasına sokan bu serin hava ceketidir. Zevkinize ve tarzınıza göre her çeşidini bulabileceğiniz trençkotunuzu biran önce edinmenizde yarar var. Bu sezon pastel renklerde olanlar fazlasıyla revaçta. Yağmurlu havalarda giyinmek isterseniz muşambadan olanları tercih etmelisiniz.

Uzun eldivenler: Kısa eldivenlerin raflara kaldırıldığı bu sezon dolabınızda olması gereken bir diğer parça ise dirseğinize hatta ötesine kadar uzanan eldivenler. Deri olanları ile daha bir "biker couture" havasına girebilirsiniz. Kullanım alanı ise oldukça geniş, ister gece dışarı çıkarken isterseniz günlük hayatınızda rahatça kullanabileceğiniz modelleri mevcut.

Örgü: Kalın, bol ilmekli ve dizlerinize kadar uzanan kazaklar bu kış hem çok sıcak tutucak hem de giyerek modayı takip etmenize yarıyacak. İçinde oldukça rahat hissettiğiniz bu kazakları bu sezon oldukça çeşitlenen çoraplarla kombinlerseniz sizden daha havalısı olmaz sanıyorum. Baba çoraplarının da topuklu ayakkabılar ile uyumunun harika olduğunu söylemeliyim.

Bol pantolonlar: Geçen sene uğradığımız dar paçaların istilasından bu sene kurtuluyoruz. Yerine gelen bol paça pantolonlar hem daha rahat hem de boyu daha uzun gösteriyor üstelik. Belinize cuk diye oturan bu modellerin yüksek belli olanlarını da tercih edebilirisiniz. Boyuna çizgili olanlar ise bacak boyunu daha da uzatıyor.

Oxford ayakkabılar: Şimdi okullu olduk üstelik seksiyiz! Burberry, Hotiç, Nine West gibi markaların bu sezon koleksiyonlarında bulundurdukları oldukça maskülen Oxford ayakkabıların tam size göre olduğunu düşünüyorsanız sahip olmanız gerekiyor.

Gri: Grey is the new black! Ancak fazlasıyla depresyon halini yansıtan bir renk olduğu için çarpıcı renklerde detaylarla birleştirmelisiniz. Sonbahar ve kışın getirdiği soğuk ve kapalı hava ile ruh halimiz yeterince bozuluyor zaten.

Binici pantolonlar: Yöneticilik ruhunu açığa çıkartan spor olan binicilikte kullanılan pantolonları sokaklara taşıdık. Tüm koleksiyonuna hayran kaldığım Balenciaga ve Benetton'da oldukça güzel örneklerini bulabilirsiniz. Dar ceketler ve topuklu ayakkabılarla muhteşem combo menünüzü oluşturun ve akın.

Posted by ilke 12:11  

0 Comments:

Post a Comment