Betsey Johnson

1942 yılında Connecticut'da doğan Betsey Johnson, gençliğinde Andy Warhol, Edie Sedgwick, Velvet Underground gibi ünlü isimlerle gezip tozan biriydi. O zamanlar sadece arkadaşları için tasarım yapan Betsey, Edie'nin son filmi Ciao! Manhattan'daki giysileri tasarlayan kişiydi aynı zamanda.

1969 yılında New York Yukarı Doğu Yakası'nda (yay!! we love upper east siders) Betsey Bunki Nini adlı ilk butiğini açtığında kimse ona yatırım yapmak istememişti. Sponsorsuz olarak yola çıkan ve tamamen kendi parasıyla işe koyulan Betsey'nin uçuk kaçık tasarımlarının bu kadar tutacağını kimse tahmin edememişti belli ki.



Karakteri ve giysileriyle moda dünyasındaki en ilginç insanlardan biri olan Betsey Johnson bugün dünyada 45'ten fazla butiğe sahip bir isim. Meksika'da Villa Betsey adında bir evi, ve canı istediğinde 8-10 kişilik gruplara kiraladığı Betseyville adlı bir oteli var. Aynı zamanda göğüs kanseriyle savaşıp hastalığı yenmiş.



Betsey ne yapsa bayılıyorum ama en çok hoşuma giden tasarımları elbiseleri ve çantaları. Ayrıca şu sıralar web sitesinde indirim var ve 100 doları geçen siparişlerden gönderim ücreti alınmıyor. Bence mutlaka dolabınızda bir Betsey elbise bulunmalı.

Posted by zerofeelings 13:12  

0 Comments:

Post a Comment