Ece Sükan Vintage




Günümüzde vintage kıyafetler gardırobumuzun vazgeçilmezkeri arasında. Günlük alışveriş yaptığımız çoğu mağazalarda vintage kıyafetler günümüz modasına uygun aksesuarlarla kombine ediliyor. Vintage kelime anlamı olarak bağ bozumu demek. İlk olarak şarap için kullanılan bu kelime sonra eşyada, otomobilde, modada kullanılmaya başlanmış. Bu sözcük aynı zamanda eski ve seçkin anlamına da gelmekte. Sanıldığı gibi ananelerimizin gardrobunda olan her kıyafet birer vintage parça değil. Vintage mutlaka bir döneme ait olmalı ya da belli bir tasarımcı imzası taşımalı. Bunun seçimini doğru yapmak vintage parçalardan anlamak gerekiyor.

Sürekli yabancı moda evlerinden bahsetmek yerine bu postumda yurdumuzun en iyi modellerinden, moda editörü, ilahi güzellikteki insan Ece Sükan'ın 'vintage' adlı butiğinden ve de yeni düzenlediği vintage şovundan bahsedeyim istedim. Yurdumuzun az sayıdaki stil sahibi mankenlerinden biri olan Ece Sükan'ın Teşvikiye Camii’nin hemen arkasında ‘Ece Sükan Vintage’ adlı butiğini geçen sene keşfetmiştim. Süper parçalar olan bu butikte ikinci el vintage kıyafetler, aksesuarlar, ayakkabılar v.b. şeyler bulmak mümkün. Giyime meraklı olmayanlar için butikteki vazolar, sürahiler ve koltuklar da satılık. Dükkanın duvarlarında ise Sükan'ın moda fotoğrafçısı olan abisi Arslan Sükan'ın çektiği Alexander McQueen, Givenchy, Jean Paul Gaultier defilelerine ait fotoğraflarla kaplı. Chanel, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Paco Rabane, Ungaro, Vivienne Westwood, Ossie Clark,Lanvin gibi modacıların vintage değeri olan ve zamanın moda akımlarına yön vermiş insanlara ait olan parçalar bulmak mümkün. Geçen sene gittiğimde bu butikten sadece bir kaç t-shirt alabilsem de gayet uygun fiyata güzel parçalar alabilirsiniz. Hele ki büyük retro gözlük hastasıysanız çeşit bakımından oldukça iyi bir butik denebilir. Ece Sükan 2. el butiğindeki bu parçaları New York, Londra,Paris, Amsterdam gibi şehirlerden toplamış.Sanıldığı gibi Ece'nin gardrobundan çıkma değil. Özenle seçilen parçalar butikte yerini buluyor. Ve de bu parçalarla hazırlanan Maserati A La Mode organizasyonları bünyesinde gerçekleştirdiği 'Ece Sükan Vintage Show' 26 Haziran günü görücüye çıktı.



Şov öncesi defilede kullanılacak kıyafetler Güzide Duran tarafından tanıtıldı.Vintage saç ve makyaj uygulamaları ile objektif karşısına geçen Güzide Duran, birbirinden çarpıcı pozlar verdi.Ece Sükan aynı zamanda arkadaşı olan Güzide Duran için “Güzide müthiş bir model ve bu çekimde tanıttığı giysiler kadar zamansız bir kadın,benim için özel olan koleksiyonu Güzide Duran ile tanıtmak bana büyük mutluluk verdi.” açıklamasını yaptı.

Gelelim 'Ece Sükan Vintage Show' a. Gecede Chanel, Yves Saint Laurent,Ungaro, Lanvin'den elbiseler, bu defile için özenle seçilmiş parçalar tanıtıldı. Konsepti 'De Ja Vu' olarak belirlenen defilede Prenses Diana ve Jacqueline Kennedy'nin terzileri tarafından dikilmiş kıyafetler de yerini buldu. Ece sükan vintage kıyafetlerin yıllar geçtikçe değerinin artığını ve de vintage kıyafetlerin hayatının büyük bir parçası olduğunu dile getirdi. Gecede sergilenen kıyafetlerin her birini özenle seçen Sükan bu parçaları toplamanın uzun bir mesai gerektirdiğini söyledi. Podyumda sergilenen bu vintage kıyafetleri kendi yaptığı aksesuarlarla da kombine eden Sükan bu gece sonunda hayalini gerçekleştirdiği de şüphesiz. Hem iyi bir moda editörü hem de iyi bir model olan Ece'nin Türk moda dünyasına daha çok katkısı olacağından eminim..






Ece Sükan Vintage adres:Ihlamur Yolu Sk. No: 6/B Teşvikiye

Posted by issue 23:26  

1 Comment:

  1. issue said...
    vinntttııçç

Post a Comment