Modada Erkeksi Dokunuşlar




Hiç bir zaman modası geçmiş sayılmayacak olan ve her eve lazım olarak niteleyebileceğimiz moda klasiklerinden olan takım elbise, bugünlerde geri dönüşünü yaşıyor. Yukarıda Chanel'e ait bir örneğini görmekte olduğunuz takım elbiseler, hem erkeksi hem de çarpıcı bir görünüm için ideal.


Mary Kate Olsen Charlize Theron





Kate Moss Topshop




Mango Nine West



Fazla erkeksi bir görünümden kaçınmak için topuklu ayakkabılar, danteller ve papyonlarla daha feminen hale getirebilirsiniz.

Posted by zerofeelings 13:58  

5 Comments:

  1. pansy said...
    girls night konsept vol:2
    Anonymous said...
    sey gomlek pek erkeksi bir parça sayılmaz o kıyafeti erkeksi hale getiren tek sey cekettir ve tabii ki de ceketin geniş omuzlu olmasıdır.Chanel'e erkeksi demek modadan anlamamak demektir ya da sivrilik yapıp sırf yorumlamak için söylenen bir dergi klişesidir.Koleksiyona bir daha göz at bence.Modayı ciddiye alıyorsunuz evet ama bu is dalgaya gelmez
    zerofeelings said...
    Gömlek; kravat, papyon ya da yelek gibi şeylerle birlikte kullanıldığında gayet erkeksi bir parçadır. Sivrilik yapıp sırf yorumlamak için kadınsı denilmemelidir.
    Chanel'e erkeksi diyen olmadı zaten. Yazıya bir daha göz at bence. Takım elbiseden bahseden bir yazının üstünde Chanel'e ait bir takım elbise fotoğrafı görmektesin. Herhalde o fotoğrafın bir adet takım elbise olduğuna itirazın yok?
    Teşekkür ederim, saygılar.
    Anonymous said...
    Takım elbıse; adı üstünde ceketle, tamamlayan parçanın (etek/pantolon) aynı materyalden olması demektır,
    dolayısıyla o fotoğraftakı takım elbıse değıldır.
    Düz kesımler harıç, kadınların yy'lardır kullandığı cekete kadınsı veya erkeksı demek olsa olsa seksıstlıktır.
    Kafana göre atıp tutmadan ıkı dakıkanı ayırıp araştır bence. Rıca ederım, başarılar.
    zerofeelings said...
    Takım elbise için üst ve altın aynı materyalden olması bir zorunluluk değildir. Seksist bir insan olmasam da malesef ceketin ya da kravatın şu anda olmasa bile tarihe bakıldığında erkek kökenli oldukları görülebilir. Bunun seksistlikle alakası varsa, senin yaptığının da koskoca yazılardan 3-5 tane kelime seçip onlara laf olsun diye çamur atmaktan ve kısacası kötü niyetten farkı yoktur. Ya da ikimiz da sadece paranoyak olabiliriz.
    Buraya yazdığı her yazı için *en az* 2 saat uğraşan bir insan olarak asla kimsenin emeğime "2 dakikanı ayırıp araştır bence kafana göre atıp tutmadan" gibi bir yaklaşımla b.k atmasına izin veremem kusura bakma. Yapıcı eleştiriyle alakası olmayan noktalar görüyorum bakış açında. Gerçekten konu hakkında bilgisi olan bir insan gibi görünüyorsun, bunu anonim olmayarak ve daha yararlı bir şekilde paylaşarak daha geliştirici olabilirsin.
    İyi günler.

Post a Comment