Chloé

Bir moda blogunun olmazsa olmazlarından olan Chloé'den bahsetmemek bir suç olurdu. Bu nedenle hemen bu konuya el atmaya karar verdim. Yakın zamanda Topshop'a taklitçilik iddiasıyla dava açmasıyla gündeme gelen Chloé (ki aşağıdaki fotoğraf olayı anlatıyor zaten)'nin tasarımları o kadar muhteşem ki, taklit edilmemesi saçma olurdu. Peki Chloé'yi Chloé yapan ne? Nasıl çantaları anında it bag mertebesine ulaşıp moda tarihinin en uzun bekleme listelerine sahip oluyor?


1956 yılında Mısır asıllı Gaby Aghion tarafından Paris'te kurulan Chloé, adını kurucusunun bir arkadaşından alıyor. 50'li yılların modasına karşı bir isyan başlatarak kafasına göre takılan bir koleksiyona imza atan marka, bu nedenle fazlasıyla dikkat çekmiş zamanında. O zamanlar Jackie Kennedy, Grace Kelly ve Brigitte Bardot gibi ünlülerin romantik Fransız tarzı için Paris'teki butiğine akın ettiği Chloé, bugüne kadar fazlasıyla yol almış durumda.

1966 ve 1983 yılları arasında baş tasarımcı olarak görev alan Karl Lagerfeld sayesinde, marka kadınsı ve çığır açan bir tarzı benimsedi. Lagerfeld, o kadar başarılıydı ki, Chanel için ayrıldığı Chloé'ye 1992'de geri dönüş yaptı.

1997 ve 2001 yılları arasında tasarımcı görevini üstlenen Stella McCartney, markaya daha genç bir hava getirdi. Bu dönemde Chloé koleksiyonlarında deri ve kürk kullanmayan hayvan hakları savunucusu McCartney, yerini daha sonra Phoebe Philo'ya bıraktı. Tanınmayan bir isim olması nedeniyle eleştiriler alan Philo, cevabını Chloé'nin ilk it bag'i olan Paddington'ı tasarlayarak verdi. Paddington, piyasaya çıktığı anda satış patlaması yarattı.

Ayrıca aşağıda diğer Chloé it bag'lerini görmektesiniz.

Posted by zerofeelings 13:55  

0 Comments:

Post a Comment